fali-polcfali-polc
Otthon

Hogyan szabhatod személyre nagy teherbírású fém polcaidat

0%

Szenvedélyes barkácsoló vagy és a műhelyed a második otthonod? Hobbid a kreatív munka és kézműveskedés? Akkor ez a blogbejegyzés pont neked szól, hiszen itt megtudhatod, hogyan szabhatod a saját igényeidre nagy teherbírású fém polcodat.

Bemutatjuk neked Tobit, a szenvedélyes mesterembert, a fa és fával kapcsolatos munkák szerelmesét. Tobinak remek ötlete támadt -  egy szekrényt épített az nálunk vásárolt nagy teherbírású fém polcából, hogy megvédje szerszámait a forgácsoktól és a portól. A végeredmény igazán lenyűgöző - Tobi büszkén mutatta meg nekünk.

Nézd meg, mi lett az eredmény:

De kezdük az elejétől. Tulajdonképpen hogyan építette meg Tobi a nagy teherbírású fém szekrényt a polcainkból?

1. lépés:

Ahhoz, hogy a polcból szekrényt építhess, először egy megfelelő fém polcra lesz szükséged. Helyezd el a polcokat a kívánt magasságban, így az elékszült hátfalat fa később a szögprofilokon lévő nyílásokon keresztül egy másik fa léchez rögzítheted belülről anélkül, hogy a polcot vagy a szekrényt károsítanád.

polckereső gombpolckereső gomb

2. lépés:

Ezután Tobi elkészítette a fém polc hátsó falát. Erre a célra fa léceket ragasztott össze, először három kisebb részt készített el, majd egymáshoz erősítette őket. Összességében a teljes ragasztott fa panel mérete körülbelül 1,77m. x 1,20m. A három panel összerakása egy kisebb kihívást jelent, de megnézheted a videóban, hogy Tobi hogyan oldotta meg:

 

Az elkészült hátsó falat felszerelte a fém polcra. Ahogy az első lépésben már említettük, ezt egyszerűen a fa lécekhez erősítette, amelyeket a szögprofil belső oldalához illesztett.

3. lépés

Egy tároló polc szekrénnyé alakításához természetesen az oldalak sem hiányozhatnak. Tobi itt is ragasztott fát használt, és megmutatta, hogyan kell fa léceket összeilleszteni. Először egyforma hosszúságú deszkákra fűrészelte a fát. Itt a méretek megfelelnek a polc mélységének. Ezeket ezután nem egyszerűen összeragasztotta, hanem a nagyobb stabilitás érdekében a fákat először dübelekkel egymásba illesztette, majd ragasztóval összeragasztotta - így egy nagy panelt kapott. Ahhoz, hogy a ragasztó jól megkösse a fa léceket, az elkészült fa lapot további fa lécek segítségével nyomta össze. Ezeket a fa léceket eltávolította, amint a nagy panel megszáradt.

A videóban láthatod, hogyan csinálta Tobi az egészet lépésről lépésre.

4. lépés

Most már csak az ajtók hiányoznak, hogy a tárolt eszközök valóban védve legyenek a portól és más szennyeződésektőll. Ehhez Tobi először megfelelő méretű fa lécekből panelt készített. Miután ajtó panelek összeálltak, három extra fa lécet rögzített rájuk.

Ha Te is belevágsz, fúrd elő a lyukakat, mielőtt a csavarokat a fába illesztenéd - ez különösen a kisebb fa lécek és deszkák esetében fontos, ellenkező esetben a fa sérülhet. Az extra fa lécek, amelyek háromszög alakban kerültek az ajtókra, nem csak stílusosak és sikkesek, hanem a teljes faragasztó panel megerősítésére és „kilincsként” is szolgálnak, hogy később kinyitható legyen.

Az ajtók polchoz való rögzítéséhez zsanérokra van szükség. Ha sablont használsz a zsanérok ajtóhoz rögzítéséhez, győződj meg arról, hogy a sablon megfelelő méretű.

A nagy teherbírású, 180x120x45cm méretű csavarmentes polc esetében Tobi kb. 12 cm-es távolságot használt az ajtó felső és alsó szélétől a zsanérok rögzítéséhez. Végül az ajtókat az első lépésben említett belső fa léchez rögzítik. És kész is a nagy teherbírású polcos szekrény. Tobi összesen körülbelül 30 órát dolgozott ezen a projekten. Te is belevágsz? Esetleg más ötleted támadt?

 

Reméljük, hogy élvezni fogod a barkácsolást! Szívesen fogadunk visszajelzést is - oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy valamelyik fém polcunkból készült remekművedet! 

0 Comment(s)
Előző A tökéletes gardrób néhány lépésben Következő Tippek az ideális dolgozószobához
To Top
RUGALMAS KIALAKÍTÁS
Sokoldalú polcrendszerek
SZEMÉLYES TANÁCSADÁS
Szakértői támogatás
mindenféle projekthez
GYORS SZÁLLÍTÁS
Ingyenes kiszállítás minden 69.000Ft + áfa
feletti vásárlás esetén
KEDVEZMÉNY- ÉS HŰSÉGPROGRAMOK
Akár 30% kedvezmény
BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁS
Egyszerű és biztonságos fizetési lehetőségek
EURÓPAI MINŐSÉG
5 év garancia minden
fémpolcra