0%

Dolgozószobát vagy dolgozó sarkot tervezel, de kevés a szabad hely, esetleg nem vagy biztos benne, hogy hol férne el a legjobban? Ne aggódj, az Ordonita választékában megtalálod az ideális, polcokkal kombinált íróasztalt és a tökéletes polcokat, amellyekkel még a legkisebb tér is funkcionális és stílusos munkaterületté alakítható.Tanácsainkkal és termékeinkkel egy igazi kis oázist teremthetsz a munkához otthonodban Te is.

Mire jó egy elkülönített munkaterület?

Egy dolgozósarok vagy dolgozószoba nagyon hasznos lehet otthoni munka vagy tanulás során. Egy kifejezetten erre a célra létrehozott munkaterületen jobban megy az összpontosítás, és ezáltal hatékonyabbá válik a munkafolyamat. Egy kis otthoni iroda vagy dolgozó nagyobb rugalmasságot biztosít, és lehetőséget ad a munkaidő egyéni megszervezésére, ráadásul az otthoni munkavégzés időt és utazási költségeket is megtakarít.

A dolgozószoba másik előnye a munka és a magánélet jobb egyensúlyának megteremtése. Jobban megszervezheted az életedet és optimálisabban oszthatod be az idődet - így több idő marad a családra és a barátokra. Az otthoni munkavégzés azt is lehetővé teszi, hogy jobban reagálj az előre nem látható eseményekre vagy találkozókra anélkül, hogy munkád látná kárát.

Egy kis otthoni iroda vagy dolgozósarok az egészségedre is hatással lehet, hiszen itt Te választhatod és alakíthatod ki a számodra legkényelmesebb, ergonomikus megoldást. Az étrendedet is jobban kontrollálhatod, és több lehetőséged lesz a rendszeres testmozgásra is.

Összességében egy otthoni dolgozószoba számos előnnyel jár, és jó befektetést jelent hatékonyságod és egészséged szempontjából. Az ideális munkaterület létrehozásához összeírtuk a hat legjobb tippünket:

1. tipp: keresd meg a megfelelő helyet

A munkaterület kialakítása előtt válaszd ki a megfelelő helyet otthonodban. Győződj meg arról, hogy a választott szobában elegendő hely áll rendelkezésre, és nyugodtan dolgozhatsz. Az ideális szoba zavartalan, ahol több órán át megszakítás nélkül tevékenykedhetsz. Kerüld el a forgalmasabb helyiségeket, vagy ahol sok a zavaró tényező.

2. tipp: növeld koncentrációdat természetes nappali fénnyel

A természetes fény elősegíti a jó közérzetet, ezért a dolgozószoba kiválasztásakor vedd figyelembe a fényviszonyokat, és használd ki a nappali fényt, ha lehetséges. A jól megvilágított környezet növeli a termelékenységet! Ideális az oldalról érkező fény, amely nem vakít el - hogy elkerüld a tükröződést a számítógép képernyőjén, használhatsz függönyöket.

3. tipp: több tárhely okos helykihasználással

Alakítsd át dolgozószobádat helytakarékos bútorokkal. Polcos íróasztalaink fantasztikus példák erre - nemcsak elegendő tárolóhelyet biztosítanak, de a helyiséget is nagyobbnak láttatják. Ha nincs elég hely az asztalon, a fali polc tökéletes megoldás az akták és egyéb irodai kellékek rendszerezésére. Használj parafa táblákat ötletek gyűjtéséhez vagy jegyzetek készítéséhez!

4. tipp: a megfelelő asztal és szék kiválasztása

Az ergonomikus irodai székek kényelmesebbé és egészségesebbé teszik a számítógép előtt töltött hosszú napokat. Ha csak néhány órát töltesz az íróasztalodnál, akkor elég egy egyszerű szék, amelyet párnával díszíthetsz. De a legfonotosabb, hogy mindig kényelmesen ülj.

A munka típusától függően az otthoni irodai asztalnak meg kell felelnie bizonyos követelményeknek. Ha egyszerre hosszú órákat töltesz a munkahelyeden, és többek között két képernyőre van szükséged, a második képernyőt felszerelheted a falra, hogy helyet takaríts meg a korlátozott munkafelületen. Ha azonban csak laptopra van szükséged a munkához, akkor elegendő egy egyszerű, 50-65cm mélységű munkalap, mint például a mi polcos íróasztalaink.

Annak érdekében, hogy ergonomikusan ülj az íróasztalnál, és elkerüld a hátfájást, az íróasztal magassága kulcsfontosságú. Az állítható magasságú asztalok lehetővé teszik a testreszabást, így a felkar és az alkar 90 fokos szögben helyezkedik el a munkafelületen, és a lábad stabilan támaszkodik a padlón . Ez kényelmes és egészséges testtartást biztosít a hosszú munkanapokon is.

Praktikus: a DECO termékcsaládba tartozó polcos íróasztalaink modulárisak és az állítható magasságú íróasztal és polclapok segítségével tetszőlegesen a Te igényeidre szabhatók.

5. tipp: jó szervezés a mindennapokban

Tervezd meg gondosan dolgozószobádat, hogy az hatékony és kellemes legyen. A rendetlenség vizuálisan csökkenti a térérzetet és megzavarja a munkahelyi légkört. Használj kis dobozokat, rekeszeket vagy kosarakat, hogy mindig kéznél legyenek a tollak, papírok és egyéb munkaeszközök. Azokhoz a dokumentumokhoz, amelyekre ritkán van szükséged, a legjobb irattartó polcokat vagy irodai polcokat használni.

Tipp: figyelj a megjelenésre is!

6. tipp: tervezd meg a munkahelyedet saját ízlésed szerint!

A funkcionalitás mellett a munkaterületedet személyes preferenciáid alapján alakíthatod. Engedd szabadjára a kreativitásodat, hiszen sok időt töltesz majd itt. Neked a színes tetszik jobban? Fesd dolgozószobád egyik falát kedvenc színedre, és díszítsd polcaidat színes mappákkal és irattartó dobozokkal. A színes poszterek vagy képek jó hangulatot kölcsönöznek, és új ötletekre inspirálnak - így egy hosszú nap után is jó hangulatban dolgozhatsz és nem fogysz ki az ötletekből sem. Egy friss virágcsokor az íróasztalon vagy a szobanövények a polcokon szintén javítják a szoba légkörét, hiszen gyönyörködtetik a szemet és ápolják a lelket.

Győződj meg róla Te is: esztétikus környezetben jobban megy a munka és vidámabb a hangulat!

Végszó a dolgozószobákról

Egy kis otthoni dolgozósarok vagy szoba berendezése nem olyan nehéz, ha szem előtt tartasz néhány dolgot és követed tanácsainkat. Azonban gyakran nehéz megtalálni a megfelelő bútorokat, amelyek funkcionálisak és ugyanakkor beleférnek a költségvetésbe. De ne csüggedj, hiszen ebben segít új DECO termékcsaládunk, amely ideális a tökéletes az otthoni dolgozószoba kialakításához. Polcrendszereink modulárisak és személyre szabhatók, így pontosan az igényeidhez igazíthaók. A fa és fém elemek nemcsak esztétikus megjelenést kölcsönöznek ennek a termékcsaládnak, hanem stabilitást és hosszú élettartamot is biztosítanak. És ami a legjobb benne: ez a termékcsalád is rendkívűl kedvező árú! Próbáld ki, és tervezd meg egyedi dolgozószobádat új polcainkkal!

 

Még mindig hiányzik a megfelelő polc?

 

buroregale

               Irodai polcok                   

Kinderregale    

             Otthon                      

Küchenregale   

            Konyhai polcok