Általános Szerződési Feltételek

AZ ORDONITA SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

 

1. A Szerződés hatálya és a Szolgáltató

A. Ezek az általános szerződési feltételek minden olyan megrendelésre vonatkoznak, amelyet a Szolgáltató webáruházában adsz le. A Szolgáltató adatai:

W.S. Worldwide Shelving GmbH,

ECím: Oppolzergasse 6, 1010 Bécs

Ügyvezető igazgató: Eugenio Quintiliani

B. Webáruházunk árukínálatát kizárólag a 18. életévüket betöltött vásárlók rendelhetik meg.

C. Szállításainkat, szolgáltatásainkat és ajánlatainkat kizárólag jelen Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Az általános szerződési feltételek a minden üzleti (jogi személlyel kötött) szerződésre is vonatkoznak, akkor is, ha azokról külön nem állapodtak meg kifejezetten. Az ügyfelekkel kötött egyéni szerződésekben esetleg előforduló, az ügyfél által beillesztett, az általános szerződési feltételeinknek ellentmondó feltételek nem érvényesek.

D. A szerződés nyelve kizárólag a német.

E. A mindenkor érvényes Általános Szerződési Feltételeket a www.ordonita.hu weboldalon találod, ahol azokat ki is nyomtathatod.

 

2. Szerződéskötés

Az áruk webáruházban történő bemutatása nem minősül kötelező erejű adásvételi szerződésnek. Az áru bemutatása nem kötelező érvényű ajánlat az áruk webáruházban történő megrendelésére.

B. A „Megrendelés fizetési kötelezettséggel” gombra kattintva kötelező érvényű vételi ajánlatot teszel (Német Polgári Törvénykönyv 145. §). Közvetlenül a megrendelés elküldése előtt újra ellenőrizheted a megrendelésedet, és szükség esetén módosíthatod.

C. A vételi ajánlat beérkezését követően automatikusan generált e-mailt kapsz tőlünk, amelyben megerősítjük, hogy megrendelésedet megkaptuk (átvételi visszaigazolás). Ez az átvételi visszaigazolás még nem jelenti a vételi ajánlat elfogadását. A szerződés még nem jön létre az átvételi visszaigazolással.

D. Az árura vonatkozó adásvételi szerződés csak akkor jön létre, ha kifejezetten kijelentjük a vételi ajánlat elfogadását (megrendelés visszaigazolása), vagy amikor az árut elküldjük neked - előzetes kifejezett elfogadó nyilatkozat nélkül. Kivétel: előre- és PayPal fizetés esetén a megrendelést azonnal elfogadjuk.

 

3. Árak

Nettó 69.000 Ft feletti rendelés esetén a kiszállítás ingyenes. Kisebb rendelés esetén a szállítási ár 6.000 Ft (ÁFA-val). Eltérő megállapodás hiányában a szállítás a vevő által megadott szállítási címre (a megadott cím előtti járdaszegélyig ingyenesen) munkanapokon 10:00 és 14:00 óra között történik. A szállítási idő kb. 72 óra. Nagyobb rendelés esetén a szállítási határidő 14 nap. Az esetleges változásokról a vásárlót időben értesítjük.

 

4. Fizetési feltételek

A. A fizetés történhet: előre átutalással, hitelkártyával vagy PayPallal.

B. Az elérhető fizetési módokat az Ordonita határozza meg. Fenntartjuk a jogot arra, hogy csak bizonyos fizetési módokat kínáljunk fizetésre, például hitelkockázatunk védelme érdekében csak előre fizetést.

C. Ha a banki átutalást választottad fizetési módként, a megrendelés visszaigazolásában megadjuk banki adatainkat. A számla összegét a megrendelés visszaigazolásától számított 10 napon belül kell számlánkra utalni.

D. Bankkártyás fizetés esetén a vételár a megrendelés (engedélyezés) időpontjában kerül lefoglalásra az bankkártyádon. A számlát akkor terheljük meg ténylegesen, amikor az áru szállításra kerül.

E. Ha PayPallal fizetsz, a rendelési folyamat során átirányítunk a PayPal online szolgáltató weboldalára. Ahhoz, hogy a számla összegét PayPalon keresztül egyenlítsd ki, ott kell regisztrálnod, vagy először azonosítanod magad hozzáférési adataiddal, majd visszaigazolni a fizetési megbízást nekünk. Az webáruházunkban történő rendelés leadását követően válaszd a PayPalt a fizetési tranzakció kezdeményezéséhez. További információkat a rendelési folyamat során kapsz. A fizetési tranzakciót a PayPal azonnal automatikusan végrehajtja.

 

5. Beszámítás/visszatartási jog

A. Csak abban az esetben vagy jogosult beszámításra, ha a viszontkövetelésed jogilag megalapozott, azt mi nem vitatjuk vagy elismerjük, illetve ha szorosan összefügg a követelésünkkel.

B. Csak akkor gyakorolhatsz visszatartási jogot, ha viszontkereseted ugyanazon a szerződéses jogviszonyon alapul.

 

6. Szállítás és a tulajdonjog átruházása

A. Eltérő megállapodás hiányában az árut raktárunkból az általad megadott címre szállítjuk.

B. Az áru a vételár teljes kifizetéséig a mi tulajdonunkban marad.

C. Kivételes esetekben nem vagyunk kötelesek a megrendelt árut kiszállítani, ha az árut a magunk részéről megfelelően megrendeltük, de azt nem megfelelően vagy időben kaptuk meg (kongruens fedezeti ügylet). Nem vállalunk felelősséget az áruk elérhetőségének hiányáért, és ebben az esetben erről a körülményről haladéktalanul tájékoztatunk. Ha az áru nem elérhető, azonnal visszatérítjük a már kifizetett összeget. Nem vállaljuk a megrendelt termék beszerzésének kockázatát (beszerzési kockázat). Ez akkor is érvényes, ha olyan árukat rendelünk meg, amelyeket csak típusuk és jellemzőik alapján írnak le (általános áruk). Szállítási kötelezettséget kizárólag a raktárkészletünkből és beszállítóinktól megrendelt termékekre vállalunk.

D. Ha a BGB 14. §-a értelmében jogi személytől (Jogi Személy) kapunk megrendelést, a következők is érvényesek:

 • Fenntartjuk az áru tulajdonjogát mindaddig, amíg az aktuális üzleti kapcsolatból eredő összes követelést maradéktalanul nem rendezik. A áru tulajdonjogának átadása előtt zálogba adás vagy biztosítékként történő engedményezés nem megengedett.
 • A tőlünk megrendelt áru továbbértékesíthető. Ebben az esetben a továbbértékesítésből származó bevételből a Jogi Személy köteles maradéktalanul rendezni a számla összegének megfelelő követelést felénk. A továbbértékesítés során létrejött szerződés alapján fellépő követelések behajtása a Jogi Személy kötelessége, de fenntartjuk a jogot, hogy a fizetési kötelezettség elmulasztása esetén, magunk hajtsuk be a követeléseket a harmadik személytől.
 • A megrendelt áruk módosítása, összekeverése és egyéb visszavonhatatlan megváltoztatáse esetén a lefoglalt áru számlaértékének megfelelő társtulajdont szerzünk az új árukészletben.
 • Követelés esetén vállaljuk a minket megillető értékpapírok likvidálását, amennyiben értékpapírjaink realizálható értéke több mint 10%-kal meghaladja a biztosítandó követeléseket. Fentartjuk a jogot a likvidálandó értékpapírok kiválasztására.

 

7. Lemondási feltételek

Abban az esetben, ha a BGB 13. §-a értelmében nem jogi személyként adod le megrendelésedet , azaz olyan célból vásárolsz, amely nem tulajdonítható kereskedelmi vagy egyéni szakmai tevékenységnek, elállási jogod van az alábbi rendelkezések szerint.

Elállási jog

Jogodban áll tizennégy napon belül indoklás nélkül elállni a szerződéstől.

Az elállási határidő tizennégy nap attól a naptól számítva, amikor Te, vagy az általad megnevezett harmadik személy, aki nem a fuvarozó, átvette az árut.

Elállási jogod gyakorlásához tájékoztatnod kell bennünket az alábbi elérhetőségen:

Egyértelmű nyilatkozatodat, amelyben tájékoztatsz bennünket a szerződéstől való elállási szándékodról, juttasd el postai úton, faxon vagy e-mailben küldött levélben. Ehhez használhatod a mellékelt elállási nyilatkozatot, de ez nem kötelező.

Az elállási határidő betartásához elegendő, ha az elállási jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozatodat az elállási határidő lejárta előtt elküldöd.

Az elállás következményei

Ha elálsz a vásárlói szerződéstől, visszafizetjük a tőled kapott teljes összeget, beleértve a szállítási költségeket is (kivéve azokat az esetleges többletköltségeket, amelyek abból adódnak, hogy a legolcsóbb normál szállítási módtól eltérő szállítási módot választottál), haladéktalanul, de legkésőbb tizennégy napon belül attól a naptól számítva, amikor megkaptuk a szerződéstől való elállásról szóló értesítést. Ehhez a visszafizetéshez ugyanazt a fizetési módot használjuk, mint amit az eredeti tranzakció során használtál, kivéve, ha kifejezetten másban állapodunk meg veled; a vissztérítésért semmilyen körülmények között nem számítunk fel díjat.

Megtagadhatjuk a visszafizetést mindaddig, amíg meg nem kaptuk a visszaküldött árut, vagy amíg nem igazoltad, hogy visszaküldted az árut, attól függően, hogy melyik következik be korábban.

Miután értesítettél bennünket a szerződéstől való elállásról, haladéktalanul, de legkésőbb tizennégy napon belül vissza kell küldened vagy át kell adnod nekünk az árut. A határidő betartottnak minősül, ha a tizennégy nap lejárta előtt az terméket szállításra átadtad.

 

Az áru visszaküldésének közvetlen költségei a vásárlót terhelik.

Értékcsökkenésért csak abban az esetben leszel felelős, ha az terméket természetének, jellemzőinek és működésének megállapításához szükséges kezeléstől eltérő behatás érte.

 

Elállási nyilatkozat minta

Ha úgy döntesz, hogy elállsz a szerződéstől, kérjük, küldd vissza kitöltve az alábbi űrlapot.

Név/Cégnév:

Cím:

Email:

Fax:

 

Én/mi (*) ezúton visszavonom az általam/általunk (*) az alábbi áruk vásárlására kötött szerződést (*):

Megrendelés dátuma (*) / átvétel dátuma (*):

Vásárló(k) neve:

Vásárló(k) címe:

Vásárló(k) aláírása (csak papíralapú bejelentés esetén):

Dátum:

(*) A nem kívánt rész törlendő.

 

Az elállás egyéb feltételei és további információk

A. Az elállási jog a nem vonatkozik azokra a termékekre

 • amelyek egészségvédelmi vagy higiéniai okokból nem alkalmasak visszaküldésre, ha a szállítást követően a csomagolás felbontásra került,
 • amelyek természetüknél fogva a szállítást követően elválaszthatatlanul keveredtek más termékekkel

B. Kérünk, hogy a terméket sérülés- és szennyeződés-mentesen, lehetőség szerint az eredeti csomagolásban, minden tartozékkal és a csomagolóelemekkel együtt küldd vissza részünkre. Ha szükséges, használj külső védőcsomagolást. Ha már nincs meg az eredeti csomagolás, kérünk, hogy használj olyan csomagolóanyagokat, amelyek megfelelő védelmet biztosítanak a szállítási sérülésekkel szemben, hogy elkerüld a hibás csomagolás által okozott károk miatti kártérítési igényeket.

C. Mielőtt visszaküldenéd a terméket, a 06 80 102 426 telefonszámon értesíts bennünket a küldeményről. Ezzel lehetővé teszed számunkra, hogy a lehető leggyorsabban tudjuk kezelni a visszárut.

D. Felhívjuk figyelmedet, hogy a fenti B. és C. pontok nem előfeltételei az elállási jog hatékony gyakorlásának.

 

8. Szállítás közben keletkezett kár

A. Ha az árut nyilvánvaló szállítási sérüléssel szállítják ki neked, kérjük, azonnal jelentsd a szállítónak, és a lehető leghamarabb lépj kapcsolatba velünk.

B. A reklamáció vagy a velünk való kapcsolatfelvétel elmulasztása nem érinti a törvényes garanciális jogaidat. Nekünk azonban segítenek abban, hogy saját igényeinket érvényesíthessük a fuvarozóval vagy a szállítási biztosítással szemben.

 

9. Garancia

A. Hacsak kifejezetten másként nem állapodtunk meg, a szavatossági igények az értékesítési törvény hatályos rendelkezésein alapulnak (BGB 433. §§).

B. Ha a német Polgári Törvénykönyv (Bürgerliches Gesetzbuch - BGB) 13. szakasza értelmében vásárlónak minősülsz, a használati cikkekre vonatkozó szavatossági igényekért való felelősség időtartama - a törvényi rendelkezésektől eltérően - egy év. Ez a korlátozás nem vonatkozik az élet-, testi- vagy egészségsérülésből, illetve olyan lényeges szerződéses kötelezettség megszegéséből eredő káron alapuló igényekre, amelyek teljesítése a szerződés megfelelő végrehajtásához elengedhetetlen, és amelynek betartása alapvető a szerződéses partner számára (kardinális kötelezettség), valamint egyéb kártérítési igények esetén, amelyek a felhasználó vagy helyettes megbízottjainak szándékos vagy súlyosan gondatlan kötelezettségszegésén alapulnak.

C. Ha a BGB 14. §-a értelmében jogi személynek minősülsz, a törvényi rendelkezéseket a következő módosításokkal kell alkalmazni:

 • Az áru minőségére kizárólag a saját információink és a gyártó termékleírása kötelező érvényű, a nyilvános promóciók, nyilatkozatok és egyéb reklámok azonban nem.
 • A szállítást követően köteles vagy az árut haladéktalanul és kellő körültekintéssel megvizsgálni, hogy nincs-e minőségi és mennyiségi eltérés, és a nyilvánvaló hibákat az áru átvételétől számított 7 napon belül jelezni. Az időben történő feladás elegendő a határidő betartásához. Ez vonatkozik a később felfedezett rejtett hibákra is. A vizsgálati- és hibabejelentési kötelezettség megszegése esetén a szavatossági igények érvényesítése kizárt.
 • Meghibásodás esetén saját belátásunk szerint javítással vagy termékcserével (utólagos teljesítéssel) garanciát vállalunk. Hibaelhárítás esetén nem kell viselnünk azt a megnövekedett költséget, amely az árunak a teljesítés helyétől eltérő helyre történő szállításából ered, ha a szállítás nem felel meg az áru rendeltetésének.
 • Ha a pótteljesítés kétszer meghiúsul, akkor vagy árleszállítást kérhetsz, vagy elállhatsz a szerződéstől.
 • A jótállási idő az áru átadásától számított 5 év.

 

10. Felelősség

A. Korlátlan felelősség: szándékosságért és súlyos gondatlanságért, valamint a termékfelelősségi törvény értelmében korlátlan felelősséget vállalunk. Enyhe gondatlanságból fakadó élet-, testi- és egészségkárosodásból eredő károkért felelősséget vállalunk.

B. Az alábbi korlátolt felelősség is érvényesül: enyhe gondatlanság esetén csak olyan lényeges szerződéses kötelezettség megszegése esetén vállalunk felelősséget, amelynek teljesítése elengedhetetlen a szerződés megfelelő teljesítéséhez és betartásához (kardinális kötelezettség). Az enyhe gondatlanságért való felelősség mértéke arra a kárra korlátozódik, amely a szerződés megkötésekor előre látható volt, és amelynek bekövetkezésére jellemzően számítani kell. A felelősség ezen korlátozása helyettes ügynökeinkre is vonatkozik.

 

11. Alternatív vitarendezés

Az EU Bizottság platformot biztosít a peren kívüli vitarendezéshez. Ez lehetőséget ad a fogyasztóknak arra, hogy az online megrendeléssel kapcsolatos vitáikat kezdetben bírósághoz fordulás nélkül rendezzék. A vitarendezési platform a https://ec.europa.eu/consumers/odr/ külső hivatkozáson keresztül érhető el.

A szerződésünkből adódó nézeteltéréseket igyekszünk közös megegyezéssel rendezni. Ezen túlmenően nem vagyunk kötelesek választottbírósági eljárásban részt venni, és sajnos nem tudunk felajánlani neked ilyen eljárásban való részvételt.

 

12. Záró rendelkezések

A. Ha a jelen Általános Szerződési Feltételek egy vagy több rendelkezése érvénytelenné válik, az nem érinti a többi rendelkezés érvényességét.

B. A köztünk és közötted kötött szerződésekre a német jog vonatkozik, kivéve az áruk nemzetközi adásvételi szerződéseiről szóló Egyesült Nemzetek Szervezete Egyezményének (CISG, "UN Sales Convention") rendelkezéseit. A jogválasztás nem érinti annak az országnak a kötelező rendelkezéseit, amelyben általában tartózkodsz.

C. Ha kereskedő vagy jogi személy vagy, akkor a köztünk és közötted létrejött szerződésekből eredő vagy azokkal kapcsolatos jogvita esetén a joghatóság az Ordonita telephelye szerint érvényesül.

To Top
RUGALMAS KIALAKÍTÁS
Sokoldalú polcrendszerek
SZEMÉLYES TANÁCSADÁS
Szakértői támogatás
mindenféle projekthez
GYORS SZÁLLÍTÁS
Ingyenes kiszállítás minden 69.000Ft + áfa
feletti vásárlás esetén
KEDVEZMÉNY- ÉS HŰSÉGPROGRAMOK
Akár 30% kedvezmény
BIZTONSÁGOS VÁSÁRLÁS
Egyszerű és biztonságos fizetési lehetőségek
EURÓPAI MINŐSÉG
5 év garancia minden
fémpolcra