0%

A gardrób tökéletes módja annak, hogy helyet takaríts meg, miközben ruháid, cipőid és kiegészítőid mindig kéznél lesznek. Ennek ellenére sokan úgy gondolják, hogy egy gardrób felépítése túl nagy falat!

Ezzel az útmutatóval szeretnénk bemutatni, hogy milyen egyszerű saját gardrób helyiséget felépíteni az új DECO termékcsalád nyitott gardróbszekrényei, szabadon álló polcai és fali polcai segítségével. Ezekkel az elegáns polcokkal gyorsan létrehozhatod az ideális, praktikus és stílusos tárolási megoldást kedvenc ruháid számára.

1. lépés: Tervezd meg jól a helyiséget

Mielőtt elkezdenéd a gardrób felépítését, alaposan át kell gondolnod, mit is szeretnél megvalósítani. Ügyelj arra, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre a gardróbban ahhoz, hogy az optimálisan kihasználható és egyben kényelmes is legyen. Gondosan mérd meg a helyiséget, és rajzolj egy vázlatot. Ennek legjobb módja egy olyan alkalmazás vagy eszköz használata, amely segít a mérések pontos meghatározásában. Írd le azt is, hogy mely berendezési elemekre, és hány ruhasínre, fiókra vagy polcra van szükséged.

További tippek a gardrób méréséhez:

A szoba méretéhez mérőszalagra, tollra és papírra lesz szükséged. Kezdd a szoba hosszának, szélességének és magasságának mérésével. Ügyelj arra, hogy a méréseket pontosan és milliméteres pontossággal végezd.

Ha a helyiség szabálytalan alakú, ügyelj az ajtók, ablakok, radiátorok és egyéb berendezési tárgyak helyzetére és méretére is. Mivel a gardróbszekrényeknek egyedi kialakításúaknak kell lenniük, fontos, hogy ezeket a méréseket pontosan rögzítsd, hogy a szekrényt a helyiség méreteinek és minden részletének megfelelően alakíthasd ki.

Egy másik tényező, amit figyelembe kell venni a gardrób mérésekor, a világítás. Vedd figyelembe a meglévő lámpák helyét és számát is, és döntsd el, hogy ezek elegendő világítást biztosítanak-e. Ha szükséges, tervezd meg a kiegészítő világítást és annak helyét.

Személyenként ennyi hely kell egy gardróbszekrényhez:

Egy egyszemélyes gardróbszekrény maximális kihasználásához a ruhák méretétől és mennyiségétől függően körülbelül 4-6 négyzetméteres terület javasolt. Ez a terület elegendő helyet biztosít a ruhák felakasztásához, a cipők és kiegészítők tárolásához, valamint a szezonális ruhák vagy egyéb tárgyak tárolásához. Nagyobb családok vagy párok esetén a helyigény persze nagyobb, a létszámtól és a ruha mennyiségétől függően. A gardrób okos megtervezése segíthet a helyigény optimális lefedésében és kellemes felhasználói élmény megteremtésében.

Új 3D tervezőnk segít a tervezésben!

2. lépés: válaszd ki a szükséges elemeket

A tér megtervezése után válaszd ki az igényeidnek megfelelő elemeket. Például, ha sok ruhád van, akkor több nyitott szekrényre lesz szükséged akasztósínekkel. Ha sok cipőd van, akkor érdemes több álló polcot használni,  tároló dobozokkal, amelyek egyenként beállíthatók igény szerinti magasságokba.

3. lépés: válassz polcokat

A gardróbszekrény polcainak kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venned, mindenekelőtt a helyiség méretét és a szükséges polcok számát. A szabadon álló polc jó választás lehet, ha korlátozott a hely, és rugalmasságra van szükséged a mozgatásához vagy átrendezéséhez.

A fali polc jó választás lehet, ha ki akarod használni a rendelkezésre álló falfelületet. Ügyelj a fal stabilitására!

A nyitott szekrény népszerű választás a ruhák tárolására. Alapszabály, hogy olyan ruhákat tárolj felakasztva, amelyeknek nem szabad gyűrődniük, vagy amelyek anyaga kényes. Ide tartoznak a női ruhák, az öltönyök, blúzok és ingek, valamint a gyapjú vagy a selyem. A fogasokon tárolt ruhákon nem alakulnak ki ráncok és védett marad az anyag. A kabátokat és a zakókat is fel kell akasztani, hogy megőrizzék alakjukat és méretüket. A vasalást nem igénylő ruhadarabok, például pólók, farmerek vagy pulóverek összehajtva is tárolhatók a polcon.

A gardróbszoba tervezésekor fontos mindent alaposan megmérni és átgondolni, mielőtt eldöntenéd, hogy mely a polcok mellett teszed le a voksod. Az Ordonita polcrendszerek széles választékát kínálja, amelyek mindegyike kombinálható a tökéletes gardrób kialakításához. Legyen szó fali polcokról, álló polcokról, nyitott szekrényekről vagy alacsony nyitott polcokról, nálunk minden megtalálható. A különböző polcok nemcsak funkcionálisak, hanem esztétikusak is, és a vásárlók egyéni igényeihez és preferenciáihoz igazíthatók. Emellett mindig vannak nagyszerű megtakarítási ajánlataink.

Ha bármilyen kérdésed van a tervezéssel vagy megrendeléssel kapcsolatban, az Ordonita tapasztalt csapata készséggel áll rendelkezésedre tanácsokkal és segítséggel. Ha a tökéletes gardróbot keresed, nálunk jó kezekben vagy! Vásárlási tanácsért kattints ide.

4. lépés: építsd fel a polcokat

Minden polcunkhoz könnyen érthető és részletes összeszerelési útmutató tartozik, amelyek segítségével gyorsan és egyszerűen felépítheted őket. A moduláris kialakításnak köszönhetően a polcot egyedi igényeid szerint testreszabhatod. Az összeszerelés szerszámok nélkül is lehetséges, az egyszerű összepattintós rendszer pedig lehetővé teszi az összes alkatrész gyors egymáshoz csatlakoztatását anélkül, hogy sok időt és energiát kellene ráfordítanod.

Ha további polcokra van szükséged, azokat egyszerűen felhelyezheted anélkül, hogy az egész polcot szét kellene szedned. Ez azt jelenti, hogy mindig rugalmasan hozzáigazíthatod a polcot az aktuális igényeidhez.

A falhoz való rögzítéshez csak egy akkumulátoros csavarhúzóra lesz szükséged. Az egyszerű, lépésről-lépésre szóló utasításoknak köszönhetően a polcot pillanatok alatt a falhoz erősítheted, így gyorsan és egyszerűen használatba veheted és élvezheted az új és stílusos szobádat.

link a deco gardrób polcrendszerhezlink a deco gardrób polcrendszerhez

5. lépés: rendezd el a ruháidat

Miután összeállítottad a gardróbot, itt az ideje elrendezni a ruháidat. Akaszd fel a ruháidat a fogasokra, a cipőidet és a kiegészítőket pedig rendezd el a polcokon. A megfelelő kiegészítőkben, például tároló dobozokban kisebb holmit is tárolhatsz, például fehérneműt, zoknit és kiegészítőket.

6. lépés: élvezd új gardróbodat

Miután elrendezted ruháidat a szekrényben, kényelmesen hátradőlhetsz és lazíthatsz. Ruháid immár rendben és biztonságban sorakoznak az új, funkcionális, és esztétikus gardróbban. A helyiséget is díszítheted - a kellemes légkör érdekében például akassz fel egy tükröt vagy egy gyönyörű műalkotást a falakra.

Végszó

A gardrób tökéletes módja annak, hogy helyet takaríts meg és ruháidat hatékonyan és rendszerezve tárold. És amint látod, a gardrób összeállítása könnyebb, mint gondolnád! Ha gondosan megtervezed és végrehajtod az egyes lépéseket, néhány óra alatt egyedi gardróbszekrényt készíthetsz. Reméljük, hogy ezek a lépések segítettek neked, és hamarosan Te is élvezheted saját gardróbodat!

 

 

Te milyen polcot keresel?

kék fém tároló polcrendszerkék fém tároló polcrendszer
Tároló polcok
kék fém könyvepolckék fém könyvepolc
Könyvespolcok
fém konyhai polcokfém konyhai polcok
Konyhai polcok