0%

OKültéri polcok - hasznos társak a szabadban

Észrevetted, hogy valahogy mindig helyhiány van a lakásban, házban, akármekkora is? Ilyenkor jól jöhet, ha van használható kültér – erkély, terasz, kert.... De még a legnagyobb tér is haszontalan, ha a nagy káosz miatt nem tudsz eligazodni benne, vagy ha az, amit keresel, pont nehezen elérhető. Erre nyújtanak jobb megoldást a – lehetőleg átlátszó – praktikus, fiókos vagy fedős tárolódobozok, amelyek a tágas fém polcokon könnyen áttekinthető rendet teremtenek. És ha szűkös a hely, különösen a kisebb erkélyeken? Tippünk: ebben az esetben legyen inkább magas az a polc, széles helyett! A magas álló polcok nagy tárhelyet kínálnak anélkül, hogy sok helyet foglalnának.

Időjárásálló fém polc – az alternatív hűtőszekrény

Jó ötlet a gyümölcsöt és zöldséget kint tárolni a hideg őszi és téli hónapokban, amikor a külső hőmérséklet hasonló a hűtőben lévőhöz. A legtöbb élelmiszer tárolására elegendő hét fokos hőmérséklet is. Ezáltal több hely marad a hűtőszekrényben - ez csökkenti az energiaköltségeket, ami nem elhanyagolható előny manapság! A fém polcot ideális esetben védett és árnyékos helyen kell felállítani. Ha állatok hozzáférhetnek a polchoz, az élelmiszert dobozokban vagy ládákban kell elhelyezni. Amíg a külső hőmérséklet egy és tíz fok között alakul, szinte minden, egyébként hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kint tárolható. Az italoktól kezdev a gyümölcsön (főleg csonthéjas) és zöldségen (főleg káposztán) át a kolbászig és tejtermékekig minden, ami egyébként a hűtőben tárolódna, friss marad a kültéri polcon. A citrusfélék és más egzotikus gyümölcsök, a padlizsán és a paradicsom azonban a szobahőmérsékletet kedvelik. A biztonság kedvéért a friss húst és halat is a hűtőszekrény leghidegebb (a zöldségrekesz feletti) rekeszében kell tárolni.

Célszerű mindig figyelni az időjárás-előrejelzést, mert nyolc Celsius-fok feletti hőmérsékleten gyorsan megromolhatnak az élelmiszerek. A fagypont alatti hőmérséklet is káros, mivel a folyadékok az üvegpalackok szétrepedését okozhatják, a tojás szétrepedhet, a vizes ételek, például az uborka és a bogyók pedig pépessé válhatnak. De állandó hőmérséklet mellett a kinti élelmiszertárolás remek megoldás!

Hova tegyük a hobbifelszerelést? – biztonságos tárolás a rozsdaálló kültéri polcokon

 A sport szerelmesei nagyon jól tudják – minél többet sportolsz, annál több felszerelést halmozol fel. Ezek gyakran terjedelmes, nagy volumenű eszközök, amelyek sok helyet foglalnak el a szekrényben. Már ha találsz ott nekik helyet…. Ezért érdemes ezeknek a holmiknak alternatív tárolót biztosítani. A család teniszütői vagy a hatalmas golftáska is jobb helyen van egy kültéri polcon - itt gyorsan hozzáférhetőek és nem veszik el a belső tárolóhelyet olyan dolgoktól, amikre gyakrabban van szükséged, vagy amelyek nem tűrik a hőmérséklet-ingadozást.

 Közeledik a ősz, majd jön a tél - kezdődik a Halloween, az advent és karácsonyi dekorációk szezonja. Az ünnepek után a játékszörnyeket vagy a műanyag sütőtököt nyugodtan tárolhatod a szabadban. Ne felejtsd el felcímkézni a dobozokat, hogy tudd, mit hol találsz a következő szezonban! Rend a lelke mindennek - ezzel biztosan elkerülöd a felesleges bosszankodást jövőre, amikor ideje újra elővenni a díszeket.

  A karácsonyi ünnepek után biztonságos helyet kell találni a törékeny karácsonyfadíszeknek is. Az erre a célra kialakított, fakkos dobozokban tárolt díszek nem érnek egymáshoz és így nem törnek el. De magad is készíthetsz karácsonyi díszeknek való dobozt, bármilyen közönséges dobozból: vágj ki egy kartondobozból több olyan csíkot, amelyek vízszintes és függőleges méretei megegyeznek a dobozoddal. Fektesd a vízszintes csíkokat a doboz belsejébe, a függőlegeseket pedig keresztben helyezd a tetejükre – előtte az aljukat vágd be ollóval a megfelelő helyeken, hogy egymásba tudd illeszteni a két csíkot. Így kapsz egy rácsot, amelybe a díszek pontosan beleférnek. A tojásos kartondobozok pedig tökéletesen alkalmasak kisebb díszek tárolására! Az égősorok esetében a legjobb megoldás, ha egy széles és merev kartoncsík köré tekerjük őket, hogy jövőre ne kelljen a kibogozásukkal bajlódni.

Tárold a játékokat is a szabadban

Ha egy kert, esetleg medencés kert szerencsés tulajdonosa vagy, valószínűleg mindenféle fürdőeszközzel és felfújható gyerekjátékkal is rendelkezel, amit télen nem használsz. A nagy felfújható egyszarvúnak, a búvárfelszerelésnek, az SUP deszkának és a vízipisztolyoknak biztonságos tárolásra van szükségük a hideg hónapokban. A homokozó játékok, beleértve a kotrógépeket, vödröket és társaikat, szintén jó helyen lesznek a kültéri fém polcokon tárolt dobozokban. A dobozok megvédik őket a szennyeződéstől a téli hónapokban, így készen állnak majd a használatra, amint megérkeznek a tavasz első meleg sugarai.

Kültéri polc jár a grillmesternek is

Mit szólnál egy praktikus rozsdamentes polchoz a grill mellé? Úgymond mobil kültéri konyhaként? Az alsó polcok ideálisak tűzifa tárolására, amely nemcsak meleg hangulatot kölcsönöz az erkélynek vagy terasznak , hanem stabilitást is ad a polcnak. A főzőedényeket és grillező eszközöket felakaszthatod rozsdamentes acél kampókra, a felső polcokon pedig bőven marad hely az edényeknek, poharaknak és egyéb kiegészítőknek. A legfelső polcokon tökéletesen elférnek a fűszernövényes kaspók és kosarak. A Ordonita polcoknak köszönhetően rend és áttekinthetőség uralkodik kint is, nem csak bent!

A kültéri polcos tárolók lehetőségei

Gyorsan foglaljuk össze hogy mi mindent tárolhatunk az erkélyre, kertre és teraszra szánt fém polcokon. Persze, ez a lista nem végleges, rengeteg mást is pakolhatsz ide, lehetőségeidnek csak a fantáziád szab határt!

Itt egy kis összesítő az ötleteinkből – többek között ezeket tárolhatjuk fém polcokon, megfelelő körülmények között:

  • Növények, virágok és fűszernövények
  • Kerti eszközök és szerszámok
  • Szén, tűzifa
  • Élelmiszerek
  • Üres palackok és hordók
  • Grill felszerelés
  • Játékok
  • Sportfelszerelés
  • …és még sok más

 

A kertben, erkélyen vagy teraszon történő tároláskor vedd figyelembe a következőket:

  • Milyen termékeket szeretnél itt tárolni?
  • A polcot hő vagy a hideg hatása érheti-e?
  • Víz, nedvesség érheti-e?
  • Esetleges kártevők hozzáférnek-e?

Melyik fém polcunk felel meg legjobban a Te igényeidnek? Polckonfigurátor alkalmazásunk segít a megfelelő polcrendszer kiválasztásában, ahol megadhatod a méreteket, a polc típusát és a teherbírását. Néhány kattintás után máris böngészhetsz az igényeidnek pontosan megfelelő termékek között és megvásárolhatod tökéletes kültéri fém polcodat online a Ordonitánál!

 

 

Milyen polcokat keresel? 

Garázs polcok              Műhely polcok            Kamra polcok

            Garázs polcok                                          Műhely polcok                                    Kamra polcok