0%

Inspiráló útmutatónkban ötleteket adunk a tökéletes kerti házikó vagy fészer berendezéséhez! A kerti fészer sokkal több, mint egy praktikus hely a kerti szerszámok tárolására. Személyes menedékké, vidéki munkaoázissá vagy akár hangulatos vendégházzá is válhat. De hogyan lehet ezt a teret optimálisan kialakítani? Megmutatjuk, hogyan varázsolhatod kerti házad valami egészen különleges hellyé.

Akár egy hangulatos kerti pihenőhelyről álmodozol, otthoni irodát szeretnél itt berendezni, vendégházat a barátok és a család számára, vagy egyszerűen egy tökéletes kerti fészert fűnyírók, kerti szerszámok tárolására stb. – mindenre vannak tippjeink és ötleteink. Fedezzük fel együtt, hogyan alakíthatod kerti fészeredet a pihenés és a rend oázisává.

1. A tervezés kulcsfontosságú

Mielőtt nekiállnál kerti épület berendezéséhez, elengedhetetlen az alapos tervezés. Gondold át, hogyan szeretnéd használni a kerti fészert. Elvonulási helynek, munkaterületnek, hobbiszobának vagy más konkrét célra fogod használni? Vagy egyszerűen csak rendezettebb kerti tárolóhelyet szeretnél, több tárhellyel?

A kerti épület berendezése előtt gondos tervezésre van szükség. A használat határozza meg, hogy miként fogod átalakítani!

2. A használat meghatározó a kerti házikó berendezéséhez

 • Hangulatos társalgó sarok: ha a kerti helyiséget hangulatos társalgóként szeretnéd használni, kényelmes kanapékat, párnákat és növényeket javaslunk a kellemes hangulat megteremtéséhez.
 • Kerti dolgozószoba: az otthoni dolgozószobában funkcionális íróasztalra, ergonomikus székekre és jó világításra lesz szükséged a hatékony munkavégzéshez.
 • Vendégház: ha kertes házadat vendégek számára alakítod ki, gondolj a kényelmes ágyakra, tiszta ágyneműre és törölközőkre, valamint a magánélet tiszteletére. Gardróként itt használhatsz nyitott szekrényeket is.
 • Kerti fészer és tárolóhely: ha kerti fészeredben fűnyírókat, kerti szerszámokat és egyéb eszközöket fogsz tárolni, fontos, hogy a helyiség legyen funkcionális. Gondolj praktikus, nagy teherbírású polcokra, sarokpolcokra, kampókra és más tároló megoldásokra, hogy rendszerezetten és könnyen hozzáférhetően tarthasd eszközeidet. Ez rendezett és jól szervezett környezetet biztosít, ahol hatékonyan végezheted a kertészeti munkákat.

3. Színek és stílus

A színek és a stílus kiválasztása személyes ízlésedtől függ. Ne felejtsd azonban, hogy a világos színek használatával nagyobbnak, míg a sötét színek használatával pedig hangulatosabbnak tűnik a helyiség. Ha fészerként képzeled el a kerti házat, természetesen elhagyhatod a színeket, ez inkább a hangulatos társalgó sarok, kerti dolgozószoba vagy vendégház esetében fontos.

4. Helyes helykihasználás

Optimalizáld a rendelkezésre álló helyet a kerti fészerben, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőle. Ez különösen fontos, ha egy kisebb alapterületű helyiséggel rendelkezel. Mivel a kis kerti fészerekben általában korlátozott a hely, kulcsfontosságú, hogy minden négyzetcentimétert hatékonyan kihasználj. Helytakarékos bútorok és tárolási megoldások nagy segítségedre lesznek ebben, például összecsukható asztalok és székek, fali polcok, és többfunkciós bútordarabok. Számtalan ötletes és innovatív tároló megoldás létezik, amelyekkel rendezetten tarthatod holmidat, miközben nem veszítesz értékes helyet. Ezek különösen fontosak, ha a kerti házat több funkcióra is szeretnéd használni.

5. Megfelelő bútorok kiválasztása

A kerti ház berendezésénél a megfelelő elemek kiválasztása kulcsfontosságú. Íme néhány ötlet, amelyek különböző funkciókhoz illeszkednek:

Bútorok

 • A kényelmes, kárpitozott kanapék vagy fotelek tökéletesek mindazok számára, akik kényelmes kerti kuckóra vágynak.
 • Az összecsukható székek és asztalok praktikusak, ha sokféleképpen szeretnéd használni a helyiséget.
 • Egy jól megtervezett íróasztal sok praktikus tárhelyet teremthet a dolgozószobában.

Tárolóhely

 • A polcrendszerek és szekrények helyet biztosítanak könyveknek, dekorációknak és munkaanyagoknak.
 • A tároló dobozok segítenek a dolgok rendezésében.
 • A fali tárolás nagyon praktikus, ha a kerti szerszámokat és tartozékokat fogod a kerti fészerben tárolni.

Dekoráció

 • A növények frissességet és harmóniát sugároznak..
 • Képek, tükrök és dekorációs kiegészítők tovább emelik kerti házikó hangulatát..

6. Ne felejtsd el a világítást

A megfelelő világítás elengedhetetlen a kerti helyiségek kellemes hangulatának megteremtéséhez. Kombinálj különböző fényforrásokat az optimális megvilágítás érdekében:

 • Mennyezeti lámpák: a mennyezeti lámpák jó alapvilágítást biztosítanak.
 • Állólámpák: az állólámpák kellemes hangulatot kölcsönöznek a helyiségnek.
 • Gyertyák és lámpások: a gyertyák és lámpások romantikus légkört teremtenek a nyugodt estékhez.

7. Varázsolj szabadtéri oázist

Ne hagyd ki a kerti házikó körüli szabadtéri terület kialakítását. A kerti bútorokkal, kerti polcokkal és virágtartókkal berendezett terasz vagy veranda kibővíti a térérzetet, és kapcsolatot teremt a környezettel.

8. Gondozás és karbantartás

Ne felejtsd el rendszeresen ápolni és karbantartani a kerti házikót. Időben javítsd ki a sérüléseket, hogy elkerüld a nagyobb problémákat. Egy jól karbantartott kertes ház sok éven át megőrzi szépségét és funkcionalitását.

Végszó

A kerti ház berendezése számtalan változatos lehetőséget rejt magában a vidéki elvonulához vagy a kerti szerszámok és kiegészítők tárolásához. Gondold át igényeidet és preferenciáidat, tervezd meg gondosan, és válassz megfelelő bútorokat és dekorációkat. Megfelelő berendezéssel a kerti házad a pihenés és az öröm helyévé válik, amely teljesen megfelel a Te egyéni igényeidnek.

Kerti házad berendezéséhez és optimalizálásához ne hagyd ki ajánlatainkat. GARÁZS termékcsaládunkban robusztus és tartós polcrendszereket találsz, amelyek tökéletesek a kerti felszerelések és szerszámok tárolására, praktikusak, és segítenek a kerti ház rendjének fenntartásában.

link a garázs termékcsalád oldalralink a garázs termékcsalád oldalra
GARÁZS termékcsalád polcrendszerek, szekrények, fali tartók

Az Ordonita DECO termékcsaládja számos otthoni tárolási megoldást kínál, beleértve a tároló dobozokat és a fali tárolókat, amelyek ideálisak a tér funkcionálissá tételéhez és a tárgyak rendezett tárolásához. Ezek a termékek kiválóan kiegészítik a kerti ház berendezését és hozzájárulnak a rend és a rendszer fenntartásához.

deco termékcsalád modern fa polcok és kiegészítőkdeco termékcsalád modern fa polcok és kiegészítők

 

Engedd szabadjára kreativitásodat, és tervezd meg ideális kerti házikódat az Ordonita egyedi és funkcionális polcaival és kiegészítőivel.

 

 

Te milyen polcokat keresel?

fém garázs polcrendszerfém garázs polcrendszer
Garázs polcok
csavarmentes polcok kék színben hdf polclapokkalcsavarmentes polcok kék színben hdf polclapokkal
Csavarmentes polcok
rendezett fém irodai polcrendszer irodai dolgozóvalrendezett fém irodai polcrendszer irodai dolgozóval
Irodai polcok