0%

Vége a gyönyörű adventi időszaknak és a karácsonynak, és már az új év előtt állunk. Még mindent átjár az ünnep hangulata, de egyszer-egyszer eszünkbe jut már a takarítás. Újra el kell rakni a égősorokat, biztonságosan be kell csomagolni a karácsonyi díszeket és a maradék édességnek is helyet kell találni. December végéig még a játékoké és a szórakozásé a főszerep, de lassan beköszönt az új év: még hibásan a tavalyi dátumot használod, de az újévi fogadalmakat már feladtad, és vonakodva készülsz a karácsonyfa leszedéséhéz…. Azon tanakodsz, hogy mi lenne, ha a karácsonyfát simán fóliába tekernéd, a karácsonyi díszeket meg egyszerűen egy dobozba dobálnád, aztán az egész mehet a sarokba? Inkább ne tedd – eljön a következő karácsony, és hidd el, hogy nem akarsz majd egy halom összegabalyodott égősor és törött karácsnyfadísz felett állni karácsony előestéjén. Összeállítottunk egy listát azokról a trükkökről, amelyek segítségedre lesznek e nehéz időszakban – így bátran várhatod a következő karácsonyt!

A karácsonyfa tárolása

Javasoljuk, hogy a (mesterséges) karácsonyfa eredeti csomagolását őrizd meg. Az ágakat rögzítsd kötéllel vagy buborékfóliával – ez megkönnyíti a visszahelyezést a dobozba. Ez a praktikus megoldás semmilyen módon nem károsítja a fát, és megkönnyíti a dobozba csúsztatást. Ha már nincs meg az eredeti csomagolás, használhatsz egyéb, megfelelő méretű dobozokat.

Karácsonyi díszek tárolása

Szívszorító törött díszeket, tárgyakat felfedezni - legyen szó családi örökségről, különleges emlékről vagy akár tavalyi, saját készítésű tárgyról. Ennek elkerülése érdekében az érzékeny üveg- vagy porcelándarabokat biztonságban kell tartani. Az ehhez szükséges eszközök minden háztartásban megtalálhatóak!

1 tipp: Tarts meg néhány tojásos kartondobozt, ezek ideális tárolóedények törékeny, ünnepi karácsonyi díszek és különösen kisebb csecsebecsék vagy figurák tárolására.

2 tipp: Tárolásra alkalmasak a műanyag poharak, a papírpoharak és a más kisebb tárolóedények is.

Égősorok tárolása

Az égősorok tárolása igazi kihívást jelenthet – ügyelni kell arra, hogy ne gabalyodjanak össze, ne törjenek el az izzók és ne ázzanak el. Íme, néhány megoldás:

1: Egyszerűen tekerd körbe az égősorokat kartoncsíkok köré, mielőtt kartondobozba vagy tárolódobozba helyeznéd őket.

2: Használhatsz vállfát is, ideális esetben olyat, amelynek mindkét oldalán kis kampók vannak.

Fedezd fel praktikus tároló tartozékainkat!

Karácsonyi koszorúk tárolása

Ma már hazánkban is egyre népszerűbbek az ünnepi koszorúk, amelyek a bejárati ajtót vagy az ablakot díszitik. Néhány akasztóval vagy kampóval, néhány vékony dróttal és szemeteszsákokkal biztonságosan tárolhatod karácsonyi koszorúidat. Dróttal erősítsd a koszorút akasztókra vagy kampókra, és húzz az egészre egy szemeteszsákot. A zsák tetejére vágj lyukat, hogy csak a kampó lógjon ki. Így bárhol felakaszthatod az egészet, és a zsák megóvja a koszorút a szennyeződéstől és a sérülésektől.

Kampós tárolási megoldásaink különösen praktikusak:

Karácsonyi füzérek tárolása

A fényes, csillogó láncok és füzérek ünnepi hangulatot kölcsönöznek minden fának, de ha összegabalyodnak, az bizony nagy kihívást jelent. A legjobb megoldás, ha külön műanyag tartályokban tárolod őket, amelyek aztán mehetnek a közös dekorációs dobozba. Sok idegeskedéstől kíméled meg magad jövőre!

A Ordonita webáruházában mindent megtalálsz a biztonságos tároláshoz

Ha minden karácsonyi díszedet biztonságosan elcsomagoltad, mehetnek az ágy alá, a padlásra, vagy valamelyik polcra. Főleg pince- és garázs polcaink kínálnak bőséges helyet az ünnepi díszek tárolására, legyen szó karácsonyfáról, hátborzongató halloween-csontvázról vagy húsvéti tojásokról. Fedezd fel tároló dobozaink kínálatát, amelyek tökéletesek a karácsonyi díszek és egyéb tárgyak tárolására. Ezek az erős műanyag dobozok ideálisak tetőtérben vagy garázsban való tárolásra, hiszen könnyűek, könnyen szállíthatók és nedvességállóak.

A Ordonita webáruházában mindent megtalálsz a műanyag- és kartondobozoktól kezdve, a változatos fali tárolókon keresztül a masszív fém polcokig, amelyek tökéletesek tárolásra. Nálunk biztosan megtalálod, amit keresel! Fedezd fel hatalmas kínálatunkat és kezdd az új évet rendezetten.

Boldog új évet!

Milyen polcokra van szükséged? 

GARÁZS POLCOK      KONYHAI POLCOK      Waschkuchenregale        

             Garázs polcok                                   Konyhai polcok                              Kamra polcok